191125_solregslutkonf_620x320 Slutkonferens för SolReg Halland - Alexandersoninstitutet - Efterfrågad utveckling

Igår summerades projektet SolReg Halland som Alexandersoninstitutet drivit tillsammans med Energi- och Miljöcentrum (EMC) under tre år.

Samtliga samarbetspartners samlades under gårdagens slutkonferens som fick ta del av inspirerande föreläsningar och rapporter som, precis som SolReg, hade solenergi- och solvärme som utgångspunkt. 

Projektpartners och yrkeshögskolestudenter närvarande
Bland de närvarande på slutkonferensen var bland annat representanter från branschen som ingått i projektet. Även studenter från yrkeshögskoleutbildningen Solenergiprojektör med specialisering solceller vid Campus Varberg. 

– Jag tror solvärmen är på väg upp. Det är enklare än vad man tror och solvärme fungerar till stor del av året, inte bara på sommaren. Har man kunskap om hur energin ska försörjas är det inte så komplicerat, säger Christer Kilersjö, VD Eksta Bostäder AB. 

Huvudområden i presentationerna: solvärme och solceller
Solexperten Lars Andrén var konferencier och föreläste på slutkonferensen tillsammans Heidi Norrström, universitetslektor vid Högskolan i Halmstad som inledde förmiddagen med att tala om sin framtidsspaning på InterSolarmässan i München. Maria Sandström från Paradisenergi AB presenterade rapporten om upphandlingssystem av solcellsinstallationer och Jennie Gavér från Svefa talade om 3D-fasighetsbildning för solcellsanläggningar.

Alexandersoninstitutet tackar för gott samarbete!

Läs mer om projektet SolReg Halland och ta del av rapporterna här.