181022_VarbergsDraknaste_620x320 Framgång i fokus på årets Draknäste  - Alexandersoninstitutet - Efterfrågad utveckling

Varbergs Draknäste är ett årligen återkommande arrangemang där företag, entreprenörer, inversterare och bolag som bland annat söker kapital samlas för att inspireras och lyssna till hur man bäst investerar i nya bolag med tillväxtpotential. Med hjälp av aktiviteter som Varbergs Draknäste kan nya och små företag inspireras och samverka sinsemellan och på så vis få en bättre start vad gäller begränsade resurser som oftast drabbar nya bolag.

Årets Draknäste inleddes med ett välkomsttal av arrangörerna samt av Ulric Björck, chef för Centrum för Livslångt Lärande. Moderator för kvällen var entreprenören och medgrundaren till Investpodden Ronja Koepke som under förmiddagen höll i en matnyttig föreläsning om hur man blir en ängelinvesterare och vad som är viktigt att tänka på om man som startup söker finansiering.

På plats fanns även investerarpanelen bestående av jurymedlemmarna Renée Mohlkert (Potential.vbg), Robert Bengtsson (Cool Company), Sophia Johansson (Almi Invest) och Erik Bladh (Tech Trial Invest AB) som delade med sig av tips och råd till blivande entreprenörer. Fyra olika bolag fick under eftermiddagen pitcha sina affärsidéer och motivera sina investeringar, sju minuter vardera. Senare korade investerarpanelen ut en vinnare, stort grattis MonthlyCup!

Kvällen avrundades med gemensamma diskussioner kring hur kapitalmarknaden kan utvecklas i Varberg. Nästa års Draknäste äger rum den 22 oktober 2019.

Varbergs Draknäste arrangeras av Connect Region Väst, Potential.vbg, Campus Varberg och Campus & Co. Aktiviteten finansieras genom stöd av Interreg ÖKS genom projektet KASK Innomatch vid Alexandersoninstitutuet. 

Skarmavbild 2018 09 24 kl. 10.52.17