Lunchföreläsning: Hur hanterar vi datarevolutionen?

Lunchföreläsning: Hur hanterar vi datarevolutionen?

Datum 23 Januari 2020 11.00 – 23 Januari 2020 13.00 Spara i kalender

Plats Alexandersoninstitutet Otto Torells gata 18, 432 44 Varberg, Sverige

Hur hanterar vi datarevolutionen?
– Digitalisering och datadriven utveckling

Vi välkomnar Hallands näringsliv till en lunchföreläsning med syfte att rusta sig inför framtiden.

Just nu befinner vi oss i ett skifte där digitala tjänsteplattformar, dataanalys och artificiell intelligens förutspås påverkan både individer, organisationer och samhällen i grunden. Affärsutveckling handlar allt mer om analys och behandling av data av olika slag, till exempel information som redan finns i kundregister, CRM-system och webbtrafikanalys. Det krävs också strategier för att ta fram ny data samt förmåga att bygga människocentrerade tjänsteerbjudanden.

Hur ska vi agera för att göra denna transformation så positiv som möjligt? Pontus Wärnestål är Director of Service and Design på designföretaget inUse Experience och docent vid Högskolan i Halmstad där han bedriver akademisk forskning och utbildning i skärningspunkten mellan Service Design och artificiell intelligens. Pontus belyser detta skifte utifrån ett tjänstedesignperspektiv där digitalisering, dataanalys, AI och mänsklig upplevelser ingår. Avslutningsvis kommer Alexandersoninstitutet berätta om hur man som företag, genom deras nystartade datalabb, får praktisk hjälp med att utnyttja potentialen i den egna datan.

ANMÄLAN
Föreläsningen äger rum i Alexandersoninstitutets lokaler (Otto Torells gata 18E, våning 2) klockan 11.00-13.00 och lunch är inkluderad. Anmäl dig genom att maila namn, organisation och eventuell matallergi till micha.bjorck@alexandersoninstitutet.se senast 20 januari.

Aktiviteten arrangeras av Alexandersoninstitutet i samverkan med ALMI, Connect Region Väst samt TEK Komptetens/IUC och finansieras med stöd av InterregNSR genom projektet Futures by Desgin

 

Pontus Wernestal

Varmt välkommen!

 

 

 

 

logo ai nsr2020-01-23 11:00:00
2020-01-23 13:00:00