PechaKucha Night #6

PechaKucha Night #6

Datum 16 Maj 2013 20.20 – 16 Maj 2013 23.59 Spara i kalender

Plats Spis & Deli Torggatan 14, 432 41 Varberg, Sweden

Postad av Tomas Rasmussen

Arrangör CRED

Omdöme:

Torsdagen den 16 maj är det dags för PechaKucha Night #6 i Varberg – ett nervkittlande kalejdoskop av inspiration, idéer och arbete – Vi träffas denna gång på Spis & Deli, Torggatan 14.

Pecha Kucha är japanska och betyder "ljudet av småprat". Under en kväll presenterar 8 personer sina idéer och tankar och alla presenterar på samma sätt, med 20 bilder som vardera visas i 20 sek. Varje talare får då 6 minuter och 40 sekunder i rampljuset – ett högt tempo som håller publiken fokuserad och intresserad genom hela kvällen.

En av presentatörerna är Vaike Fors som ska göra en presentation under temat Ungdomars förståelse av rum genom sociala medier. Vaike Fors är fil. dr i pedagogik och har spenderat de senaste tio åren med att studera ungdomars lärande i museer. På senare tid har hennes forskningsintresse även inkluderat hur användandet av mobilkameror ingår i ungdomars vardagsliv. När Vaike fick frågan om hon ville delta svarade hon genast ja. – Det finns två anledningar till varför jag ska pröva Pecha Kucha i Varberg. Det första är att vi i akademin måste hitta nya sätt att nå ut till människor. Det andra är att vi måste hitta sätt att bearbeta vårt material så att det blir tillgängligt för fler, säger Vaike Fors.

Förutom datamaterial ur Vaikes forskning får besökaren den 16 maj ta del av 7 andra ämnen som presenteras av personer från näringsliv, kultur och ideell sektor. Gemensamt har de dock att de handlar om "Platsen". Platsen som cykel, som konstverk eller som nätverk. Pecha Kucha Night poppar upp på platser runt om i Varberg, som en mobil scen för intressanta idéer, och därför känns temat för denna 6:e omgång mycket passande.

Presentatörer 

  • Lina Rosell – Min stora matvision Hållams 
  • Linnea Henriksson – Att hitta ett rum 
  • Christer Hedberg – Jobbet utanför kontoret 
  • Vaike Fors – Ungdomars förståelse av rum genom sociala medier
  • Kajsa Jeppson – Kreatör och entreprenör 
  • Anne Cecilie Lasa-González – Ekoturism 
  • Suzanne Gadd – Passion på cykel 
  • Kjell Simonsson – Kreativarberg 

Vi börjar klockan 20.20, det är gratis och ingen föranmälan krävs. Kom gärna och inspireras kring hur möjligt det är, att på 6 minuter och 40 sekunder, på ett spännande sätt kunna presentera något viktigt.


2013-05-16 20:20:00
2013-05-16 23:59:00