Energieffektiva kommersiella lokaler

Energieffektiva kommersiella lokaler

Datum 02 Oktober 2014 07.30 – 02 Oktober 2014 10.00 Spara i kalender

Plats Caverion Östra Hamnvägen 31, 432 44 Varberg, Sverige

Kontakt kajsa.jeppson@emcsverige.se

Arrangör EMC

Kunderna ställer krav på beställare och fastighetsägare om energisnåla och miljömärkta fastigheter. Hur kan byggbranschen möta dessa krav när kostnadskontrollen fortsatt är hård?

Miljöcertifiering har blivit en konkurrensfaktor då alltfler investerare får krav från hyresgäster på miljöcertifierade fastigheter och lokaler. Att bygga miljöcertifierat höjer dessutom kvaliteten och värdet på framtidens byggnader, och inte minst ger vi miljön lite andrum. Och, det behöver inte kosta en massa förutsatt att man gör rätt från början. Medvetenhet, vilja och ambition hos beställare och entreprenör är grunden. Wästbygg berättar om sina erfarenheter från genomförda projekt. Vilka är nyckelfrågorna för beställare och entreprenör? Vilka problem kan man undvika? Vilka krav kan man ställa?

Det finns metoder för att upphandla och genomföra energibesparingar i byggnader. EPC – Energy performing contracting, som Caverion arbetar med, är ett kontrakt som upprättas mellan entreprenör och fastighetsägare. Entreprenören lämnar en energibesparingsgaranti för hela avtalsperioden som omfattar allt från investering till installation och utbildning, parallellt med energibesparingsåtgärder.

Med tanke på att bostadssektorn idag står för ca 40% av Sveriges totala slutliga energianvändning så finns det stora besparingsmöjligheter.

PRIS

Kostnadsfritt för medlemmar i EMC.

ANMÄLAN

Anmäl dig senast den 30 september till emma.hellberg@emcsverige.se.

FRÅGOR

Vid eventuella frågor, kontakta kajsa.jeppson@emcsverige.se

141002-logotyper


2014-10-02 07:30:00
2014-10-02 10:00:00