Hackathon – Hur kan Varberg bli destinationen alla turister pratar om?

Hackathon – Hur kan Varberg bli destinationen alla turister pratar om?

Datum 30 September 2014 08.00 – 30 September 2014 18.00

Plats Folket Hus, Varberg Magasinsgatan 17, 432 45 Varberg, Sverige

Kontakt louise.wallmander@alexandersoninstitutet.se

Arrangör COMMIT

Vi samlar nu studenter, näringsliv, programmerare och intresserade till ett Hackathon där vi på uppdrag av Marknad Varberg ställer oss frågan: Hur kan Varberg bli destinationen alla turister pratar om? Vi krockar kompetenser för att hitta nya, innovativa lösningar på hur vi ska göra Varberg till destinationen som alla vill besöka. Tillsammans skapar vi nya produkter och tjänster som kommer Varbergs besöksnäring till nytta. Den bästa idén utses av en jury, får pris och tas vidare av Marknad Varberg.

Hur går det till?

Vi startar klockan 08.00 på Folkets hus i Varberg och avslutar med prisutdelning kring klockan 16.00, därefter varvar vi ner med After Work. Kom som du är, du behöver inte förbereda någonting. Ta med dig en dator om du tror du kan behöva det.

Zofi och Sara från Media Evolution sköter processen under dagen och ser till att du får en plats i ett lag med olika kompetenser. Givetvis bjuder vi på lunch och fika. Efter en genomgång av uppdraget så rullar arbetet igång med att komma på den bästa lösningen, genom intensiv idégenerering och lagarbete. Räkna med att vara med hela dagen!

Klart du ska vara med!

Vi behöver nu få tag på alla möjliga kompetenser; design, programmering, sociala medier, sälj, kommunikation, entreprenörskap … det viktigaste är att du är laddad för att bidra med energi, din kunskap och idéer!

Vi söker dig som:

  • Gillar att idégenerera och bidra till att ta fram nya koncept/tjänster/produkter
  • Gillar att tävla och triggas av att samarbeta i ett lag
  • Vill uppleva hur lagarbete kan leda till nya innovationer
  • Kan avvara hela dagen för att delta i lagarbetet

I samband med Hackathon arrangeras även under dagen en Hackerklubb för barn, där en ledare hjälper barn att komma igång med enkel programmering på ett roligt sätt. För mer information och anmälan, kontakta Michael på sillion@hotmail.com

Välkomna till en spännande dag hälsar Alexandersoninstitutet genom COMMIT och CRED – Creative Destination Halland, Varbergs kommun, Peder Skrivares skola, Campus Varberg, Coompanion, CONNECT Väst, Media Evolution.

Aktiviteten finansieras med stöd av EU:s regionala utvecklingsfond och projektet "Efterfrågad utveckling" vid Alexandersoninstitutet genom nätverket COMMIT. 

140930-logotyper


2014-09-30 08:00:00
2014-09-30 18:00:00